1. Scouting Nederland is lid van twee wereldorganisaties. Zoek uit welke twee dit zijn, wat zij doen en wat het verschil is tussen deze organisaties. Welke grote activiteiten organiseren zij voor scouts? In hoeveel landen wordt Scouting gespeeld en hoeveel medescouts zijn er wereldwijd? In welke landen wordt niet aan Scouting gedaan en waarom?
  2. Zoek een land uit waar Scouting ook voorkomt. Zoek uit hoe daar het spel van Scouting wordt gespeeld en zoek de wet en belofte op. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met Scouting in Nederland?
  3. Zoek van het bovenstaande land zoveel mogelijk informatie bij elkaar over gewoontes, tradities, feesten, cultuur, etc. Presenteer jouw bevindingen aan je troep of je ploeg op een originele wijze. Geef hier ook de duidelijke verschillen met Nederland aan.
  4. Correspondeer met een buitenlandse scout over Scouting bij hem of haar in het land en bij jou in Nederland, of neem deel aan een internationale Scoutingactiviteit waarbij je in contact komt met buitenlandse scouts.
  5. Leg een verzameling aan van Scoutinginsignes uit minimaal vier verschillende landen. Laat je verzameling zien aan je ploeg of troep en geef aan welke overeenkomsten en verschillen er zijn met de insignes die wij kennen bij Scouting Nederland.